Over BDA

  Belgian Dance Awards

  Belgian Dance Awards (BDA) is een event voor alle dansers, dansstudio's, choreografen, uitvoerend dansers en iedereen met een liefde of passie voor dans. 

  Voor wie?

  Leef jij voor dans? Zowel individuele dansers als dansstudio's, dance crews, choreografen, dansevenementen ... maken tijdens BDA kans op een award. Daarnaast nodigen we graag iedereen met een passie voor dans uit om de awards bij te wonen.

  Missie

  BDA heeft als doel de Belgische dance community de erkenning te geven die ze verdient en dat voor iedereen die deel uitmaakt van die community.

  Doelstellingen

  • We willen de volledige Belgische dance community bereiken (zowel Vlaams, Waals en Brussels). Dat doen we door volledig tweetalig (Nederlands-Frans) te communiceren. In bepaalde gevallen communiceren we extra in het Engels, bijvoorbeeld op onze sociale kanalen of met specifieke personen. 
  • Dans is een vorm van cultuur die alle lagen van de bevolking bereikt en met elkaar verbindt: jong en oud, arm en rijk … worden door dezelfde passie samengebracht. We streven ernaar om de inschrijvingskosten voor deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk te drukken, zodat we iedereen met een passie voor dans een podium bieden op Belgian Dance Awards.
  • We willen dansers, dansscholen, choreografen, docenten en organisaties de erkenning geven die ze verdienen en ze hogerop brengen door hen opleidingen, extra podiumkansen en promotionele ondersteuning te bieden. Met sponsordeals brengen we de dansers extra in beeld door bv. samenwerkingen met bekende Belgische dansfotografen op te zetten. Op die manier helpen we de dansers met de uitbouw van hun portfolio, wat hen meer visibiliteit geeft. 
  • We brengen verschillende dansculturen samen die in normale omstandigheden zelden worden samengebracht: ballet, urban, modern/hedendaags, disco, latin … Daarin onderscheiden we ons van andere, bestaande dansevenementen. 
  • We zetten in op diversiteit en inclusie in dans: in 2021 is de Belgian Dance Award uitgereikt aan Platform K, een Gentse vzw die mensen met een beperking een volledige hedendaagse dansopleiding biedt en hen podiumkansen geeft. Ook dragen we toegankelijkheid als organisatie hoog in het vaandel en proberen we waar mogelijk zoveel mogelijk te kiezen voor locaties die maximaal toegankelijk zijn voor bv. rolstoelgebruikers.
  • Om een zo duurzaam mogelijk evenement te organiseren, communiceren we vooral via digitale weg (website, online nieuwsbrieven, mailings, online pers, sociale media). Op het event zelf maken we gebruik van herbruikbare bekers en zetten we in op zo weinig mogelijk afval. We stimuleren dansers en toeschouwers om met het openbaar vervoer naar Belgian Dance Awards te komen en de auto zoveel mogelijk achterwege te laten.

  vzw YDE

  Groendreef 121
  9000 Gent
  BE0702.944.548

  Contactgegevens