Praktische info
  Jury

  Ontdek onze juryleden voor Belgian Dance Awards 2024.

  Fien Temmerman

  Fien Temmerman, kinesist van opleiding, danst professioneel al vijf jaar. Ze geeft les in hiphop, girly en heels op drie dansscholen en coacht twee wedstrijdteams.

  In 2019 richtte ze met drie vrienden 'The Code Dance Competition' op, een vzw die jaarlijks een urban danswedstrijd organiseert. Ze danste vijf jaar bij de Rebounce crew, met hoogtepunten zoals een tweede plaats op het wereldkampioenschap UDO in Glasgow 2017 en het Wereldkampioenschap Hip Hop International in Phoenix (USA) 2019.

  Als freelancer heeft Fien opgetreden op evenementen zoals Tomorrowland, '20 jaar K3' (Studio 100), en de openingsact voor de Formule 1 in Jeddah, Saoedi-Arabië. Haar doel is om zich continu te blijven ontwikkelen als danser en kennis op te doen van verschillende dansstijlen door contact te maken met andere dansers.

  Freya Pauwels

  Freya Pauwels behaalde haar Bachelor in Dans in 2012. Ze danste in Swan Lake en The Match van Lonneke van Leth in Den Haag, en trad op in L’Autre en Présence van Brice Mousset in Parijs en New York. Ze trainde wereldwijd en werkte met verschillende choreografen en artiesten, zoals Loïc Nottet en Natalia.

  Als luchtacrobaat trad ze op in Taiwan en Frankrijk en maakt ze deel uit van projecten zoals Tomorrowland Mainstage Entertainment. Ze voltooide diverse producties en was recentelijk Dance Captain in Amsterdam en nu in Red Star Line van Studio 100.

  Sinds 2015 ontwikkelt ze eigen werk, waaronder de choreografie Fix You en haar eerste dansfilm, Gasping Voices. Ze is mede-oprichter van Jacowbski Invites en Dansvloer.

  Laurent Flament

  Laurent Flament begon op 16-jarige leeftijd te dansen in Namen en Luik. Hij voltooide zijn opleiding in Amsterdam, Parijs en New York. Als danser werkte hij in Amsterdam, Los Angeles, Parijs, Antwerpen en Brussel. Hij danste ook in musicals zoals "Romeo en Julia" en "Notre Dame de Paris".

  Als choreograaf begon hij met evenementen in heel Europa en werkte hij in het theater in Brussel met regisseurs zoals Frédéric Dussenne en Peggy Thomas. Op televisie was hij choreograaf voor verschillende programma's, waaronder "So You Think You Can Dance". In 2015 choreografeerde hij voor het Scapino Ballet in Rotterdam. In 2016 begon hij samen te werken met Stany Crets aan verschillende projecten, waaronder de "Winterrevue" in Antwerpen en musicals zoals "Evita" en "Mamma Mia". In 2024 is hij choreograaf voor de nieuwe musical "Hairspray" van Deep Bridge.

  Hij heeft ook lesgegeven aan hogescholen voor uitvoerende kunsten en workshops gegeven in Nederland, Italië en Frankrijk.

  vzw YDE

  Groendreef 121
  9000 Gent
  BE0702.944.548

  Contactgegevens