Praktische info
  Jury
  De winnaars van 'Beste Solo', 'Beste Duo' en de 4 awards in de groepscategorie worden geselecteerd door onze vakkundige jury. Ontdek hieronder wie ze zijn!

  Saartje Vandecasteele

  Saartje Vandecasteele is een allround danser die zich vooral focust op hiphop en modern. Tijdens haar opleiding bij The Dance Factory onder leiding van Isabelle Beernaert kreeg zij al veel podiumkansen en danste dan ook op verschillende (inter)nationale evenementen voor o.a. Nike, Miss België, Mister Vlaanderen, Special Olympics... Ook werd ze meervoudig wereldkampioen op de ESDU World Dance Masters Croatia in 2009 en werd daar in 2008 ook al uitgekozen als best Female Dancer.

  Daarnaast werd ze in 2009 één van de finalisten van So You Think You Can Dance. In 2012 deed ze mee aan het tv programma “The Ultimate Dance Battle” en haalde de halve finale met team Min Hee Bervoets. Saartje werkte zelf als uitvoerend danser in verschillende producties en projecten onder leiding van verschillende bekende choreografen zoals o.a. Isabelle Beernaert, Min Hee Bervoets, Ish Ait Hamou en Anneke Gheysens.

  De laatste jaren focust ze zich vooral op lesgeven en richtte dan ook haar eigen crew “The Fam” op in 2018. Sinds het ontstaan van Dansgezelschap Basta onder leiding van Keanu Sinnaeve vindt zij opnieuw regelmatig de weg naar de planken. Zo werden ze winnaar van Kamata Jazz in 2020.


  Helena Vandecasteele

  Helena Vandecasteele was reeds sinds jonge leeftijd gebeten door kunst en in het bijzonder door dans. Na vele lessen bij diverse docenten en instanties startte ze op 18-jarige leeftijd met een dansopleiding aan MBO Dans Goes. Daarna deed ze auditie voor Codarts Rotterdam, waar ze in 2017 afstudeerde. Sinds haar stagejaren werkte ze intens samen met David Zambrano, grondlegger van Flying low en passing trough tot ze als kers op de taart deel mocht nemen aan danshistorisch project ’60 days’.In dit projet werkte men 60 dagen met 60 verschillende dansers uit 60 verschillende landen aan improvisatie en compositie on stage. 

  Ze geeft al vele jaren les bij verschillende dansscholen, conservatoria en internationale opleidingen. Ook heeft ze samen met haar collega Michelle De Corte een dansschool in Assenede. Als danser was ze actief in internationale en nationale projecten en voorstellingen met zowel eigen werk als werk van extrerne choreografen zoals bijvoorbeeld Leine en Roebana, Kamil Pilarski, David Zambrano, Natalia Vallebona,… Sinds de start van haar opleidingen is choreografie het aspect binnen het brede danspalet wat haar het meeste aanspreekt. Met de start van haar eigen company Roots Compagnie is dit één van haar hoofdactiviteiten. Als maker differentieert ze zichzelf als zijnde conceptueel, indiviueel en oprecht.


  Keanu Sinnaeve

  Keanu Sinnaeve is een gediplomeerd moderne/hedendaagse danser, afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, Nederland. Hij specialiseerde zich in moderne dans, meer bepaald in floorwork.

  Hij werd opgeleid tot een professionele, theatrale danser die zijn weg kon vinden met choreografie. Om zich verder te specialiseren, volgde Keanu verschillende stages en workshops in het buitenland, waaronder Deltebre Dansa in Spanje, Gaga Intensive in Israël, Alleyne Dance Intensive in Engeland en nog meer. 

  In 2019 begon Keanu met zijn eigen dansgezelschap BASTA. Het gezelschap won in het eerste jaar van zijn bestaan al de eerste prijs op Kamata Jazz.


  vzw YDE

  Prinses Clementinalaan 112 bus 302
  9000 Gent

  Contactgegevens