Praktische info
  Jury

  Ontdek onze juryleden voor Belgian Dance Awards 2023.

  Denden Karadeniz

  Danser en choreograaf Denden Karadeniz is begonnen als breakdancer. Na zijn studie aan de dansacademie zette hij zijn training voort in Los Angeles en Australië, waar hij zich heeft verdiept in de combinatie van breakdance en hedendaagse dans. 

  Denden kon zijn vernieuwende visie tonen aan het grote publiek tijdens The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance en Time to Dance.  Ook kon je hem al zien in het theater met verschillende urban / moderne dansgezelschappen. Met zijn roots in de urban battle scene, commerciële ervaring op televisie en zijn liefde voor theater draagt hij zijn visie verder uit met zijn eigen dansgezelschap Zero Dance Theatre.

  Tamara Arruti

  Tamara Arruti is een choreografe en movement director. Ze heeft een grote passie voor dans en storytelling. Ze laat zich inspireren door het dagelijkse leven, het observeren van culturen en de verbinding tussen mensen. 

  Als danseres en choreografe werkte ze bij verschillende urban-hedendaagse danscompagnies (Lune, WANP en haar eigen gezelschap - ARTA Company). Daarnaast mocht ze dansen bij 'Madonna' van Bausa, geregisseerd door Henry Scholfield, was ze assistent-choreograaf voor STROMAE en regisseur voor twee single releases van JWLDMS. Ze is ook internationale dansdocent en deelt haar vak over de hele wereld.

  Ze gebruikt dans als een hulpmiddel om iemands stem en pad te ontdekken. Zo organiseert ze ARTA-intensives waar ze zich richt op de behoeften van haar dansers en begeleidt ze hen doorheen het leven, met dans als hulpmiddel.

  Daarnaast choreografeert en regisseert ze dansfilms. Ze blijft elke dag bijleren om te blijven groeien als regisseur en storyteller, maar vooral als mens.

  Laurent Flament

  Laurent Flament begon op 16-jarige leeftijd met dansen in Namen en Luik. Hij voltooide zijn opleiding in Amsterdam (Amsterdam Dance Centre), Parijs (Studio Harmonic) en New York (Broadway Dance Centre). Als danser werkte hij onder andere in Amsterdam (Holland Show Ballet), Los Angeles (Anita Mann Productions), Parijs (M6), Antwerpen (Opera Vlaanderen) en Brussel (De Munt). Hij danste ook in musicals zoals 'Romeo en Julia' of 'Notre Dame de Paris'.

  Als choreograaf zette hij zijn eerste stappen in Events through Europe (Franco Dragone, Musichall, Brothers & Sisters ...). Op theatergebied werkte hij in Brussel (Varia, Bozart, Théâtre de la vie...) met regisseurs als Frédéric Dussenne (Miroir de Baudelaire), Peggy Thomas (Babel ou le ballet des incompatibles) of Joel Lauwers (The sound of muziek).

  Je kon Laurent gedurende 6 seizoenen op het tv-scherm zien als choreograaf bij 'So You Think You Can Dance' maar ook bij 'The Ultimate Dance Battle', 'Idool', en 'Belgium’s Got Talent'. In 2016 ontmoet Laurent Stany Crets en werkt samen met hem aan de 'Winterrevue' in Antwerpen, maar ook aan verschillende muzikale producties zoals 'Evita', 'Rocky Horror Show' of 'Mamma Mia'.

  Door zijn ervaring startte hij ook met lesgeven aan Hogescholen voor podiumkunsten zoals Codarts in Rotterdam, Lucia Marthas in Amsterdam of Fontys in Tilburg, en gaf hij al tal van workshops in Nederland, Italië of Frankrijk.

  vzw YDE

  Groendreef 121
  9000 Gent
  BE0702.944.548

  Contactgegevens